Despre beneficiile homeopatiei (I)
Pentru a veni in intampinarea cititorilor care isi doresc sa inteleaga avantajele utilizarii homeopatiei in mod frecvent, va voi oferi in continuare o serie de argumente. Acestea se bazeaza pe atat pe studii si cercetari facute in domeniul homeopatiei, in ultimii ani, cat si pe observatiile personale. Observatiile mele au la baza experienta din cabinet, cu pacientii mei.
De ce-am alege homeopatia in locul clasicei alopatii?
Primul aspect la care ma gandesc, ca si raspuns, este nivelul de actiune al homeopatiei. Este un fapt bine cunoscut acela ca medicamentele alopate contin cantitati relativ mari, cuantificabile, de substanta activa. Organismul o asimileaza, o absoarbe intr-un anumit procent. Acest procent depinde atat de forma de conditionare, cat si de integritatea caii de acces in organism. Ulterior, substanta este preluata de sange. O anumita cantitate merge in organele si tesuturile vizate, in timp ce restul cantitatii este eliminata. Cantitatea ajunsa la destinatie este metabolizata dupa o perioada de timp si excretata. Procesul, in integralitatea sa, are loc folosind energia si resursele corpului.
Nanoparticulele nu se risipesc si actioneaza precis
Ultimele cercetari in domeniul medicinei atesta faptul ca medicamentele homeopate—dupa multe dilutii—vor contine substanta de baza sub forma de nanoparticule. Nanoparticulele sunt detectabile doar cu ajutorul microscopului electronic. Asimilarea si absorbtia nanoparticululelor se face integral, extrem de usor si mai ales, fara consum de energie. Odata ajunse la destinatie, nanoparticulele patrund pana la nivel de componente celulare. Gradul de actionare al acestora este mult mai profund decat al majoritatii medicamentelor alopate. Studiile au evidentiat faptul ca nanoparticulele sunt foarte specifice si nu afecteaza structurile invecinate. Ele actioneaza strict pe organul vizat.
Din acest motiv, in homeopatie nu sunt intalnite efecte adverse.
Asadar, homeopatia actioneaza cu mult mai multa precizie si la un nivel mult mai profund si mai lipsit de riscuri.
Pentru a intelege mai bine fenomenul, va recomandam sa incercati urmatorul exercitiu de imaginatie. Inchipuiti-va ca aveti o taietura adanca. Tratamentul alopat ar consta in coaserea tesutului epitelial de la suprafata, fara lua in calcul ceea ce ramane dedesubt si complicatiile ce pot aparea. Un astfel de tratament superficial poate genera efecte nedorite, la alte nivele de profunzime. In schimb tratamentul homeopat, in acest caz, ar inseamna suturarea strat cu strat, din interior spre exterior, pentru a garanta o vindecare completa.
Medicina alopata are rolul ei
Fara doar si poate, valoarea medicamentelor alopate este incontestabila. Acestea pot salva vieti, pot trata simptomele. Dar, daca ceea ce vizam este vindecarea completa, fara complicatii ulterioare, homeopatia este ramura medicinei care ne ofera aceasta posibilitate.
“Va doresc sanatate si intelepciune maxima!
Dr. Bogdan Adrian Neguleasa”